Den danske arv i Skåne

Den danske arv i Skåne
From DKK DKK925.00
  • Duration: 8 Hours (approx.)
  • Location: Copenhagen
  • Product code: P3G1YZ

Hvis du vil blive klogere på al den danmarkshistorie, som ligger lige på den anden side af Øresund, er dette turen for dig. Vi besøger nogle af de vigtigste steder i dansk historie og tager tilbage til tiden før det tragiske tab af Skåne i 1658.

Turen starter på opsamlingsstedet på H.C. Andersens Boulevard ved Københavns Rådhus. Herfra kører vi over Øresundsbroen i en luksusminibus. 

Første stop er Malmøhus. Denne borg blev bygget af Frederik I i 1500-tallet og er dermed ældre end Kronborg. Den solide fæstning var centrum for store slag under borgerkrigene i reformationstiden og er Nordens ældste bevarede renæssanceslot.

Derefter kører vi til Lund Domkirke. Danmarks vigtigste kirke i middelalder og sæde for de danske ærkebiskopper. Det er et Danmarks prægtigste historiske bygningsværker, og her ligger blandt andet Anders Sunesen, som tog imod Dannebrog, da det faldt ned fra Himlen i Estland. 

Efter en guidet rundtur i kirken kører vi til Landskrone. Også denne fæstning blev bygget af Christian III. Under Skånske Krig i slutningen af 1600-tallet, hvor Danmark forsøgte at vinde den tabte provins tilbage, tjente fortet igen som hovedsæde for de danske styrker. 

Efter en dag fuld af historier om Øresundstolden, svenskekrigene og Danmarks glemte fortid, kører vi tilbage til København klogere og mere bevidste om vores kulturarv.